Kookschool talenten gaan de uitdaging aan met KALFSVLEES

De kookwedstrijd Kalfsvlees VanDrie Group is een initiatief van CHEFS®EVOLUTION, Sterklas en VanDrie Group. Hierin strijden zes teams voor de eerste plaats. In de eerste vier edities van CHEFS®EVOLUTION waren dit zes teams bestaande uit twee personen, van de Sterklas van het ROC Amsterdam. 

In de jubileum editie van Chefs (R)Evolution komen de deelnemers van vier geselecteerde scholen. Dit betekend dat er twee teams van de Sterklas zullen zijn, twee teams van de Cas Spijkers Academie,  twee teams van het ROC Friese Poort en tenslotte twee teams van het Drenthe College..In Librije’s Atelier gaan de teams de kookwedstrijd uitvoeren. Ieder team mag voor aanvang van de wedstrijd een Black Box uit kiezen. Hierin zit een technisch deel van kalfsvlees en een orgaan. Deze producten moeten worden verwerkt tot een hoofdgerecht. Hiervoor krijgen ze anderhalf uur de tijd.Uiteindelijk moet ieder team voor vier personen een hoofdgerecht hebben bereid met twee soorten kalfsvlees. Hiervoor zijn twee borden voor de jury bedoelt om te jureren, één bord voor het publiek en één bord voor de fotografie.

De jury zal de gerechten vanaf 11:30 uur beoordelen, waarna de prijsuitreiking om 13:00 uur plaatsvindt. Vanaf 11:00 uur is Librije’s Atelier open voor het publiek om de kandidaten te zien strijden.

Scroll naar boven