Over de Sterklas

Wil jij alles uit jezelf halen en zie jij het als een uitdaging om dat te doen op het hoogste niveau? Dan is de Sterklas jouw beste keus. Onze opleiding is al meer dan 20 jaar de hoogste culinaire vakopleiding in Nederland en dé basis voor een succesvolle loopbaan in de (top)gastronomie zowel nationaal als internationaal. We kennen inmiddels een flink aantal geslaagde Sterklassers dat over de grens werkt. In het buitenland heet de Sterklas ook wel ‘The Dutch Culinary Institute’.

Talentenopleiding

De Sterklas is een initiatief van de SVH Meesterkoks om ervoor te zorgen dat het koksvak op het hoogste culinaire niveau blijft.
De Sterklas is dan ook bedoeld voor talenten met een flinke dosis ambitie. Voor talenten  die alles uit zichzelf, hun opleiding én het koksvak willen halen. Je inspireert elkaar en leert van je mede-Sterklassers. Een omgeving die je stimuleert om het maximale te halen uit jouw culinaire carrière.

Over de opleiding

Je volgt de opleiding op het ROC van Amsterdam, onder leiding van SVH Meesterkok Theo van Rensch. De Sterklas is een uitgebreide aanvulling op de mbo opleiding Gespecialiseerd Kok (niveau 4). De opleiding duurt twee jaar, en het is hard werken. Je krijgt één dag per week les op het ROC van Amsterdam, locatie MBO centrum. De overige dagen leer je verder in de praktijk in de beste keukens van ons land. In het eerste jaar breid jij je algemene culinaire kennis en vaardigheden uit. In het tweede jaar ligt daarnaast het accent op patisserie en internationalisering.

Als je de Sterklas succesvol afrondt, dan behaal je de volgende diploma's:

  • het mbo-diploma Gespecialiseerd kok (niveau 4) van het ROC van Amsterdam
  • het Sterklas certificaat
  • het diploma SVH Sociale Hygiëne
  • het diploma SVH Leermeester
  • het diploma SVH Wijn
  • het certificaat SVH Gespecialiseerd kok Patisserie
  • het diploma SVH Gezel Meesterkok.

Met deze diploma’s zet je de eerste stappen voor een mooie carrière en je ambitie om SVH Meesterkok te worden te realiseren. Meer informatie vind je op www.svhmeestertitels.nl.

Studiereizen

Maar er is meer! Sterklassers krijgen workshop en gastlessen van SVH Meesterkoks en specialisten uit het bedrijfsleven. Er zijn studiereizen naar het buitenland, je doet mee aan wedstrijden en je werkt mee aan evenementen voor goede doelen als de Cruyff Foundation.

Aanmelden

Om Sterklasser te kunnen worden, heb je minimaal een diploma Zelfstandig werkend kok (mbo-niveau 3) behaald. In een intakegesprek moet jij verschillende SVH Meesterkoks laten zien waarom je geschikt bent voor de opleiding en er echt voor wilt gaan. Tenslotte moet je werken bij een leerbedrijf dat werkt op het hoogste culinaire niveau. Jouw leerbedrijf moet Sterklas-waardig zijn, zoals beschreven onder Leerbedrijven/Leermeester.

Overtuigd? Meld je dan nu aan via de pagina Aanmelden. We starten ieder jaar in september, inschrijven kan vanaf januari.

Wil je meer weten over de opleiding of heb je (andere) vragen, neem dan contact met ons op of volg de Sterklas op Facebook, Twitter en Instagram.

Scroll naar boven