Leerbedrijven/Leermeesters

Leermeesters weten dat de Sterklas-opleiding veel vraagt, niet alleen van de Sterklasser maar ook van een leerbedrijf. Zowel het leerbedrijf als de leermeester moeten Sterklaswaardig zijn. Leermeesters zijn verantwoordelijk voor de begeleiding en de praktijkontwikkeling van hun Sterklasser. Zij supporten hem of haar en hebben voldoende aandacht voor ''hun'' Sterklasser en de opleiding. Gelukkig hebben de leermeesters van de Sterklas óf zelf de Sterklas succesvol afgerond, en zijn ze SVH Meesterkok en/of bekroond door Michelin. Zij weten ze uit eigen ervaring wat er nodig is om de culinaire top te behalen.

Eisen aan het leerbedrijf

Het leerbedrijf van een Sterklassers kan een restaurant zijn met een SVH Meesterkok, een restaurant met een of meerdere Michelin ster(ren) of een restaurant waar de chef of de sous-chef een oud Sterklasser is met minimaal 2 jaar ervaring in de genoemde functie.

Voor een Sterklasser is het belangrijk dat hij/zij zo breed mogelijke ervaring opdoet. Daarom bedraagt de leerperiode per bedrijf 12 maanden. Per leerperiode wordt een arbeidsovereenkomst afgesloten. Het moment van wisselen van leerbedrijf bepalen we in overleg met de leermeester, de opleidingscoördinator en de Sterklasser.

Wil je zelf Leermeester worden bij de Sterklas? Meld je dan aan via contact.

Scroll naar boven