SVH Gezel Meesterkoks Eddie Meijboom en Jet Loos genomineerd voor de titel ‘World’s best young chef’

Dé chefscompetitie voor jonge chefs onder de 30 jaar, de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023, waarin nieuwe talenten koken voor de titel van ’s werelds beste jonge chef, heeft net de deelnemers voor de Noord-Europese finales in Kopenhagen aangekondigd. En hoera: hier zitten twee Nederlanders bij.

Wie bepaalt de toekomst van gastronomie? S.Pellegrino gaat met een jury van gerenommeerde chefs voor de vijfde keer op zoek naar het antwoord. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger – doorlopen een intensive selectieproces voor de finales in 2023. Ze ontwikkelen ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Iedere deelnemer krijgt daarbij begeleiding van een door henzelf gekozen mentor.

Uit meer dan 1000 ingezonden gerechten selecteerde de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition alleen de meest veelbelovende recepturen.

Signature gerecht
In de regionale finales laten de genomineerde chefs hun vaardigheden proeven aan een jury van bekende topchefs. Onder de regionale finalisten zitten de 26-jarige Haarlemse chef-kok Eddie Meijboom van Bodega en de 23-jarige Jet Loos, chef de partie patisserie bij RE-NAA** in Noorwegen.

Eddie Meijboom heeft gewerkt bij ML*, Cheval Blanc* en La Rive. In 2017 won hij de titel Talent van de Toekomst en twee jaar later behaalde hij de titel SVH Gezel Meesterkok. Jet Loos kookte o.a. bij De Groene Lantaarn** en Restaurant Perceel*. Haar stage in Scandinavië in de keuken van RE-NAA** veranderde binnen 5 maanden in een baan als chef de partie patisserie. Ook Jet behaalde de titel SVH Gezel Meesterkok, in 2020.

Met nog dertien anderen strijden ze op 24 & 25 oktober tijdens de Noord-Europese finale in Kopenhagen. Ze koken hun signature gerecht voor een plek in de wereldwijde finale in 2023 en die uiteindelijke titel van ‘World’s Best Young Chef’.

Van talent naar Michelinster
Eerdere Nederlandse finalist was Friso van Amerongen. Friso is nu als Chef de Cuisine te vinden in de keuken van Wils*, dat onder leiding van SVH Meesterkok Joris Bijdendijk in 2021 een Michelinster kreeg (FavorFlave, 2022).

Scroll naar boven