Sterklas ROC Amsterdam wint eerste Good Fish Dish Award 

Afgelopen woensdag 21 september was de eerste editie van de Good Fish Dish Award op Gastvrij Rotterdam, een nieuwe kookwedstrijd rondom duurzaamheid en vis. De winnaar is geworden: het team van de Sterklas van ROC Amsterdam bestaande uit Boyd Buijtenhek, Damian Verkerk en Xander Lelie. Het team van De Rooi Pannen uit Breda ontving de publieksprijs. Het team van Vakschool Rijn IJssel ontving van de vakjury een eervolle vermelding.

Op de foto de winnaars en de vakjury:
Sterklas Roc Amsterdam
Boyd Buijtenhek
Damian Verkerk
Xander Lelie
In gezelschap van jurylid Jadis Schreuder (Foodexpert & TV-Chef), Ronald Oud (culinair adviseur HANOS/Versvishandel Jan van As) en Arjan van Dalen (Verantwoordelijk voor Food & Beverage bij Roompot Group)
(foto Sasha Ushakova)

Easy going
Het doel van de Good Fish Dish- wedstrijd is om jonge chefs nader kennis te laten maken met duurzame vis, schaal- & schelpdieren. Dit jaar de mossel en rivierkreeft. Een mossel is een verantwoorde keuze en een prima alternatief voor minder duurzame vis- of vleesproducten. De teams kregen de opdracht om drie gerechten op basis van mossel en Amerikaanse rivierkreeft te bereiden met als uitgangspunt; ‘easy-going’ en smaakvol voor festivals, foodtrucks en hippe cateraars.

Spin-off
Het team van Sterklas ROC Amsterdam neemt met deze overwinning naast de fysieke award een aantal mooie prijzen mee naar Amsterdam, het winnende gerecht wordt ingezet voor o.a. tijdens de Nationale Mosselweek in oktober, het foodtruck festival van Roompot, krijgt een vermelding op Gastronomixs en Vermaat Groep neemt het gerecht op in een aantal van haar restaurants. Good Fish verwacht hiermee een mooi spin-off te creëren voor het winnende team en de verantwoorde mosselen. Als klap op de vuurpijl ontving het winnende team een cheque voor een gepersonaliseerde koksbuis in samenwerking met Le Nouveau Chef.

Professioneel
De gepresenteerde gerechten waren erg divers en van hoog niveau. Zowel de vakjury als de publieksjury waren aangenaam verrast door de creativiteit en het enthousiasme van de jonge koks. De gerechten zijn professioneel beoordeeld door de vakjury bestaande uit Ronald Oud (vakchef en tevens juryvoorzitter), Jadis Schreuder (Foodexpert en TV-chef) en Arjan van Dalen (Head of Operations Support bij Roompot Group). Presentatie was in vertrouwde handen van Marco Ouwerkerk (Green Leisure Group) en Leon Keekstra (de Stadbemoeial van Rotterdam).

Het deelnemersveld bestond uit teams van het Albeda horeca college uit Rotterdam en omstreken, ROC Friese Poort uit Sneek, Rijn IJssel horeca vakschool Wageningen, ROC Amsterdam en De Rooipannen uit Breda.

Deze nieuwe kookwedstrijd is een initiatief van Good Fish, met ondersteuning van MSC, het Nederlandse Mosselbureau, Dutch Cuisine, Green Leisure Group, Gastronomisch Gilde, Gastronomixs, HANOS, Euro-Toques, Natureko en Craw Fish Farm en in samenwerking met het team van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen.

Scroll naar boven