Michelinsterren-kok Menno Kok nieuwe voorzitter Sterklas 

‘Het volgen van een opleiding van de Sterklas is meer dan roeren in een pannetje’ zei SVH-Meesterkok Theo van Rensch ooit. En dat klopt. Meer dan 20 jaar worden er via deze hoogste culinaire vakopleiding een groot aantal toptalenten afgeleverd. Michelinsterren-kok Menno Post uit Haarlem wordt dit jaar, als kersverse voorzitter van de Sterklas, een van de drijvende krachten achter de opleiding. Samen met docenten en studenten van het ROC van Amsterdam opende hij het studiejaar met een topdiner in zijn restaurant Olivijn in Haarlem. Chef Post neemt hiermee het voorzitterschap van de Sterklas over van Jeroen Robberegt. 

In een interview zei Chef Menno Post : ‘Ik kom van het vmbo. Ik wil de jeugd laten zien dat je ook als vmbo’er heel ver kunt komen. Ik ben het bewijs dat je met de drang om steeds beter te worden en met hard werken je een eigen zaak kunt hebben, een Michelinster kunt koken én SVH-Meester kunt worden.”

Menno Post verkeert, als Michelinsterren-kok in goed gezelschap. Talloze coryfeeën uit de kookwereld leverden  in het recente verleden  al een bijdrage aan deze opleiding. Doorgifte van kennis en verbetering van het koksambacht is een van de hoofddoelstellingen.

Voor de meeste nieuwe studenten, die een aanbeveling moeten laten zien van de bedrijven waar ze werkzaam zijn om op de opleiding toegelaten te worden, resulteert een inschrijving bij de Sterklas bij het ROC van Amsterdam in een succesvolle loopbaan. 

Gastlessen, kennissessies en bedrijfsbezoeken in het binnen- en buitenland zijn een onderdeel van het lesprogramma en borgen de kwaliteit van het ambacht. De mogelijkheid om internationaal stage te lopen is voor veel studenten extra aantrekkelijk en buitengewoon leerzaam. Op dit moment vinden we Sterklassers in de beste horecazaken van Malta, Slovenië en Zweden. De lijst van internationale mogelijkheden om ervaring op te doen, groeit met de dag.  Met het vakmanschap, de inspiratie en de grote inzet van Chef  Menno Post zien wij de toekomst  van de nieuwe lichting sterren met vertrouwen tegemoet. Klik hier voor meer info over de Sterklas

Tekst: Hans Bijlsma  Fotografie: Noor Aishah Binti Mahafar

Scroll naar boven