Sterklassers kookten ‘sterren van de hemel’ met kalfsvlees

Op zondag 18 september, de eerste dag van Chefs(R)evolution, werd voor de derde keer dé kookwedstrijd voor studenten van de Sterklas van ROC Amsterdam georganiseerd. De Sterklas is een initiatief van het (voormalige) Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De wedstrijd is een initiatief van Chefs(R)evolution, stichting Sterklas en Van Drie Group.

SVH Meesterkok Jonnie Boer selecteerde de 6 finale teams. Bij de selectie werd niet alleen gekeken naar de kalfsvleesreceptuur. Ook werd beoordeeld of het een origineel recept is met oog voor duurzaamheid.

Een wedsstrijdteam bestond uit twee Sterklassers. De voorkeur ging uit naar teams die bestonden uit een eerste jaar student en een student uit het tweede jaar van de Sterklas.

Elk team mocht voor aanvang van de wedstrijd een black box kiezen. In elke black box zat een technisch deel van kalfsvlees en een orgaan. De teams moesten deze twee producten gebruiken en uiteindelijk een hoofdgerecht serveren. Ze kregen daarvoor 1 1/2 uur de tijd. De gerechten werden beoordeeld door een vakjury. De wedstrijd was door het publiek te volgen.

Kalfsvlees Van Drie Group
Kalfsvlees Van Drie Group

 

 

 

 

De prijsuitreiking vindt op zondag 18 september na afloop van de wedstrijd plaats op het hoofdpodium. Naar verwachting rond 17.30 uur.

Voor meer informatie over Chefs(R)evolution http://www.chefsrevulution.com/chefsevolution/cooking-contest/

 

 

Scroll naar boven