Diploma’s Sterklas uitgereikt

Op zondag 29 september vond bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station de feestelijke diploma-uitreiking van de Sterklas plaats. Leerlingen ontvingen hun mbo 4 diploma voor Gespecialiseerd kok, het Sterklas certificaat en het SVH Gezel Meesterkok diploma.

Trots!
Jeroen Robberegt, voorzitter van De Stichting Sterklas, is trots op de leerlingen, die ook dit jaar weer uitzonderlijke prestaties hebben geleverd. Hij is blij met het enthousiasme van de jonge koks en voorziet een mooie carrière voor hen. Jeroen: “Elk jaar is het weer een bijzonder moment om te zien dat ambitieuze talentvolle vakgenoten met succes hun Sterklas opleiding hebben afgerond. Ik weet uit eigen ervaring dat je deze opleiding niet zomaar even doet. Het is hard werken en vergt veel inzet van de leerlingen. We reiken vandaag heel wat diploma’s en certificaten uit. Voor de mbo niveau 4 opleiding voor gespecialiseerd kok, voor SVH Leermeester, SVH Wijn 2,  SVH Sociale hygiëne en voor de Sterklas. Met als slagroom op de taart het SVH Gezel Meesterkok diploma.”

Sterklasser van het jaar Jasper Panis met SVH Meesterkok/Sterklasdocent Theo van Rensch (l) en Ricardo Eshuis, directeur van SVH (r)

Sterklasser van het jaar
Het was voor de leerlingen een bijzondere dag, waarbij zij samen met hun familie en vrienden van het feestelijke programma genoten. Sterklasser Jasper Panis werd uitgeroepen tot Sterklasser van het jaar. Hij werd mede geroemd om zijn prestaties op de wedstrijdvloer tijdens de WorldSkills. Jasper: “De Sterklasopleiding was hard werken en het vraagt ook mentaal veel van je. Je moet er wel daarom echt een feeling voor hebben en zeker weten dat je de Sterklas wil doen. Omdat je echt beter wordt als kok is het zeker de moeite waard. Zonder alle tijd en energie die de chefs en het ROC van Amsterdam in mij hebben gestoken, had ik het niet gered. Ik wil hen dan ook enorm bedanken!”

Van Sterklasser tot Souschef
Souschef van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, Reza Burzum, verzorgde samen met chef Paul Stoop de uitstekende lunch tijdens de diploma-uitreiking. Hij studeerde vorig jaar af als Sterklasser en is nu de jongste Souschef bij Double-Tree by Hilton Amsterdam. Een dag na de diploma-uitreiking viert hij zijn 26ste verjaardag. Reza: “Dankzij de Sterklas ben ik al veel verder in mijn carrière dan dat ik op deze leeftijd had verwacht. Toen ik als stagiair bij Hilton begon had ik al de ambitie om hier souschef te worden. Binnen anderhalf jaar is mij dit gelukt. De Sterklas heeft mij een enorm netwerk bezorgd en een tweede familie en vriendengroep met topkoks en sterrenchefs. Mijn ambitie is om voor mijn dertigste Executive chef te worden bij Hilton. Op dit moment focus ik mij erop om iedere dag het beste van het beste neer te zetten!”

De Sterklasopleiding
De Sterklas is al meer dan 20 jaar de hoogste culinaire opleiding van Nederland. Het is een uitgebreide aanvulling op de ‘niveau 4 beroepsopleiding Gespecialiseerd kok’. Tijdens deze opleiding hebben de leerlingen een intensief tweejarig Sterklastraject gevolgd en gewerkt in top leerbedrijven met een Michelinster of SVH Meesterkok. De opleiding wordt afgesloten met de mbo 4 schoolexamens voor Gespecialiseerd kok en een Proeve van Bekwaamheid in het leerbedrijf van de leerling. De Sterklassers daarbij ook voor de examens SVH Leermeester, SVH Wijn 2 en SVH Sociale Hygiëne zijn geslaagd en minimaal 13 workshops bij SVH Meesters hebben gevolgd, ontvangen ook de titel SVH Gezel Meesterkok.Scroll naar boven