Succesvolle examens voor Sterklassers

Het jaar 2020 gaat bij de Sterklas de boeken in als een bijzonder jaar met prima  resultaten. Ongeveer tweederde van de 22 Sterklassers die in de afgelopen maanden examen deden, zijn in een keer voor alle examenonderdelen geslaagd. Alle geslaagde Sterklassers ontvangen bij de diploma-uitreiking in oktober het MBO diploma niveau 4 gespecialiseerd kok en het Sterklas certificaat. Daarnaast kan een groot deel van de Sterklassers de diploma’s SVH Wijn 2, SVH Sociale Hygiëne en SVH Leermeester in ontvangst nemen. Deze Sterklassers ontvangen bij de diploma uitreiking ook hun SVH Gezel Meesterkok diploma. Deze diploma uitreiking staat gepland voor 4 oktober 2020 in Amsterdam.

,,We zijn trots op deze groep ambitieuze talenten”, aldus Sterklas voorzitter, SVH Meesterkok Jeroen Robberegt. ,,Ze hebben zich door het Covid-19 geweld niet uit het veld laten slaan. Ondanks alle onzekerheden en last minute veranderingen bleven ze geweldige prestaties leveren. Dat is knap gedaan.”
Volgens Robberegt zijn de resultaten positief nieuws voor de Nederlandse gastronomie. Nu de horeca langzaam wat aan het herstellen is van de crisisperiode, heeft culinair Nederland meer dan ooit een goed opgeleide, gemotiveerde generatie jonge koks nodig.
,,In de afgelopen twee jaren heeft deze groep laten zien dat door te leren en werken in topbedrijven en op school, én door van elkaar te leren, ze tot mooie resultaten kunnen komen. Daarvoor verdienen ook hun leermeesters en de docenten een compliment,” aldus de voorzitter van de Sterklas. ,,Hoe de horeca er in de toekomst ook uit gaat zien, Sterklassers gaan er zeker hun weg in vinden. Het feit dat nu al veel Sterklassers in het buitenland worden gevraagd, is een duidelijk signaal.”

Uitdagende praktijkexamens

Examinator SVH Meesterkok Jef Schuur van hotel restaurant Bij Jef* in Den Hoorn, Texel: ,,Nederland heeft een trendsettende, hoog kwalitatieve horeca nodig om aantrekkelijk te zijn en te blijven als culinaire (top) bestemming. Daarvoor zijn de best denkbare opleidingen nodig. De Sterklas is er een uitstekend voorbeeld van. De belangrijke praktijkexamens waren dit jaar een uitdaging op zich. Zeker voor ROC van Amsterdam. Door alle krachten te bundelen hebben we een goed, vergelijkbaar examen kunnen organiseren. De resultaten waren goed. Nu is het aan de Sterklassers om in de praktijk met verdere oefening en training op weg te gaan om de echte top te bereiken.”

Over de Sterklas

De Sterklas bestaat sinds 1997 en is de tweejarige opleiding van, voor en gedragen door SVH Meesterkoks. De Sterklas is de hoogst denkbare ambachtelijke opleiding in Nederland voor ambitieuze en talentvolle koks. De Sterklas zorgt ervoor dat jonge talentvolle koks zich kunnen ontwikkelen op het hoogste ambachtelijke culinaire niveau.  De stichting Sterklas werkt nauw samen met SVH Meesterkoks, leerbedrijven en leermeesters van het hoogste niveau en met het ROC van Amsterdam.

Scroll naar boven