Sterklassers schitteren op Horecava 2017

Tijdens de Horecava van januari 2017 was de Sterklas bij verschillende wedstrijden sterk vertegenwoordigd. Traditioneel vond op de eerste dag de wedstrijd om de Gouden Koksmuts plaats. Het team van SVH Meesterkok Roger Rassin, van restaurant La Rive van het Amsterdamse Amstel Intercontinental hotel pakte de overwinning. Drie jonge talentvolle koks, oud-Sterklasser Jules Wiringa, Emiel Kwekkeboom en Marco Geurts gingen trots met de trofee naar huis.
Emiel Kwekkeboom en Jules Wiringa (vlnr)

Emiel Kwekkeboom, Marco Geurts en Jules Wiringa (vlnr) winnen Gouden Koksmuts 2017
Emiel Kwekkeboom, Marco Geurts en Jules Wiringa (vlnr) winnen Gouden Koksmuts 2017

Bij de Leermeester-Leerling wedstrijden stalen Sterklassers de show.  Tijdens de wedstrijd gingen 7 Sterklassers en oud-Sterklassers de competitie aan. Met de plaatsen 2 en 3 als uitstekend resultaat.
Bij de wedstrijd voor koks, ouder dan 25 jaar, pakte Janneke Lugtenburg van de Vrienden van Jacob uit Santpoort de tweede plaats. Tot volle tevredenheid van haar leermeester SVH Meesterkok en bestuurslid van de Stichting Sterklas Alain Alders.
Op de laatste dag van de Horecava stapte oud-Sterklasser Marco van de Wijngaard in het strijdperk. Marco heeft in zijn jonge carrière al veel bijzondere prestaties geleverd. Zo kookte hij in het Holland Culinary House tijdens de Sirha in Lyon in 2015, samen met Jules Wiringa, voor genodigden een 5 gangen diner. Helaas ging de prijzen dit keer Marco’s neus net voorbij.

De bestuursleden van stichting Sterklas, SVH Meesterkoks Marcel de Leeuw, Ben van Beurten en Alain Alders, en SVH Meesterkok en Sterklascoördinator Theo van Rensch van ROCvanAmsterdam, kijken met grote tevredenheid terug op de prestaties van de talentvolle Sterklassers tijdens de Horecava 2017.

Scroll naar boven