Examenpuzzel opgelost!

Hoe zorg je ervoor dat we ondanks alle regels rond de Corona uitbraak, de examen toch kunnen laten doorgaan? Het was een geweldige puzzel.  Zeker voor een beroepsopleiding waar ambachtelijke vaardigheden cruciaal zijn.

ROCvanAmsterdam en SVH bogen zich over de mogelijkheden. In overleg met het bestuur van de stichting Sterklas. Het was belangrijk dat de waarde van het diploma SVH Gezel Meesterkok en de Sterklas overeind zou blijven.  Uiteindelijk is het gelukt om een Sterklas waardig examen te ontwikkelen.

De examens worden in kleine groepen afgenomen. Natuurlijk met de 1,5 meter afstand voorschriften. De opdracht is aangepast en door de examenlocatie te veranderen is onnodige waste te voorkomen. Alle Sterklassers hebben de vernieuwde examenopdracht inmiddels ontvangen. De Sterklassers staan met deze veranderingen onverwacht voor een nieuwe examenuitdaging. Maar Sterklassers zijn niet voor niets Sterklassers. Ze beheersen de technieken, hebben een grote productkennis en zijn creatief. Docenten, SVH Meesterkoks, examinatoren en Sterklas bestuur zijn er daarom van overtuigd dat zij de Sterklas met succes afronden.

De praktijkexamens vinden plaats in de laatste week van mei en de eerste week van juni.

Scroll naar boven